Pages

Thursday, 23 October 2014

bercinta dalam perniagaan.

Assalamualaikum.amboiii.kemain lama saya tak update blog. Dah macam kacang lupakan kulit --' dah nak update baru terhegeh-hegeh cari. muehehe. ni kalau update je, idea mesti hilang. Time sebelum menaip, macam2 susun ayat dalam kepala. Dah jarang bukak blog, sebab selalu update dekat facebook dengan instagram je. Cepat! Sambil scroll boleh cuci mate tengok insta shop. Perasan tak, semenjak dua menjak ni famous orang post jeruk mangga asam boy. Nampak macam sedap je, even semenjak dah beso ni saya tak suka makan buah. Haha. Eh bukan nakncite pasal enaknye mangga asam boy.haha. tapi nak cite pasal ini! Semenjak ade instagram kan, banyak sangat follow insta shop yg famous macam `Calaqisha' `BellaAmmara' `Noor Neelofa' `Rina Salleh' dannn semestinya Fiska shah alam. Oh lagi satu akak maria yg famous tuuu pun tak lupa jugakk.lepas scroll2 mesti kita rasa bestnyewwwww.*plis baca gaya gedik,W banyak tu. Kita pun mesti mula berangan nak ada butik sendiri kan. muehehe.*ngaku cepat! Ok. saya mula dengan nampak ig shop mereka.lepastu terus google, bagaimana nak yakin dalam perniagaan.macam2. saya selalu refer Dr Azizan, Irfhan Khairy, Prof Muhaya. Kadang2 saya search je,tengok entry dia bagus,saya baca next entry dia pulak. Lepas dah baca macam2 rasa macam nak jugak beli barang,lepastu terus meniaga. sebelum tu tanya abang saya dulu. Dia cakap post dulu barang yg kita nak jual,jangan terus jual.haha.barang pun takda nak post apa.fikir2 2-3 minggu cakap niat yg sama nak meniaga kat mak n ayah. Ayah ok,lame2 mak pun ok.hehehehe. seronok.! Rase macam laki datang melamar.wakaka. kami stay sembang pasal berniaga. Hari2 saya google. Bukan google yg positif je, yg negatif pun same. Kalo kita tahu yg negatif, kita boleh ambil inisiatif..hew heww. Selang beberapa hari tu, time tu kat kampung bateri fone pun tinggal 2 %,nasib hidup lagi. Akak sedara call, tapi suruh dia call balik. Sembang punya sembang kami  rancang nak buat ape agak2.?? Tenenene~nak jalankan perkhidmtan print gambar menggunakan camera polaroid. Sehingga harini kami masih lagi menerima perkhidmatan print gambar anda menggunakan kamera polaroid. Seronok sebenarnye buat business nieh kan? Ok.babai.ni je entry kita untuk harini. :P disebabkanbsaya uodate guna fone*first time. Stresss tauu? Dah la kecik, yg taip betul ke salah pun tak tahu. Ruang kecil biase leteww.jari langgar jari.ok.ni la last. atas dah tulis pepanjang takkan takde motif kauu. mehehe. ok. saya menawarkan perkhidmatan print gambar anda dengan menggunakan kamera polaroid.hanya RM 10=5 keping. Manakala untuk 1 set = frame + 5 keping gambar + tali dan pengepit hanya RM 15 sahaja! Ada yg cakap, kenapa meniaga ni? Ni jawapan saya.nak beli susu anak dengan lampin anak.hahahaha.untuk menempah,wassap saya di 019-4005215 atau add FB saya Musnira Mustafa. Saya tak boleh nak tag fb,masuk gambar,saya update guna fone. noob lagi first time. Komputer meletoooop!wakaka. Plisss plisss add saya for more details.Assalamualaikum

2 comments:

  1. Try pinterest dan yg paling baru carousell..sng nak post brg kita nak bisness.kadang2 kene banyak medium

    www.bysyiraishak.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. blogwalking jap . jangan lupa singgah :) . . http://blogparihh.blogspot.com/

    ReplyDelete