Pages

Monday, 3 February 2014

JANUARY

  
Assalamualaikum brado and sisto. apa khabar? sihat? haha, sebagai blogger, die kena take care tentang kesihatan pembaca. ngee~ mane la tahu, sambil-sambil baca termuntah keluar kahak hijau warna hulk tu. tu tak sihatt tu :P okey, sedut banyak oxygen dulu, untuk otak saya laju berfikir. Dah berkarat, berdaki dah ni! Eh! Bulan Januari ni bulan cuti seMalaysia untuk pelajar degree kaah?   Disebabkan kawan sebelah kampung saya cuti, so bulan January ni, bulan date kami berdua. Haha. Disebabkan asyik date berdua ja ,kita ajak keluar bertiga. kadang-kadang juga berempat.  Pikir balik, bagus bertiga dan berempat ni, kalau berdua aja, ada syaitan orang ketiga. haha. Minggu kedua bulan Januari, merupakan minggu pertama Siti Syuhaila cuti, dan merupakan minggu kelima saya cuti. Hari pertama date, pergi tesco n mydin . Hari kedua date, kami berjogging. ni kes ajet-ajet nak kurus la ni, jauh sangat pergi jogg sampai ke padang polo. tak berbaloi ok! banyak buaya darat. Semua lapar-lapar. Lebih baik jogging dekat taman bertuah, pasti kurus! , faktor pertama, anjing banyak, kalau dia kejar, paling minimum turun sekilo punya! haha . balik jongging pergi tesco lepastu terus ke naina. sebut naina semua tahu kan. restoran tempat lepak budak tasek damai.  Malam tu pulak teman siti jumpa kembar. dengan sakit kaki , gagah jugak pergi ikut. ni punca over sangat berlari. esoknya pergi Amanjaya, timbang berat, 45.5kg. haha, sia-sia berlari. dapat sakit kaki aja. berat maintain~ Hari ketiga date. Pergi McD pagi-pagi . daripada sunyi sepi pagi-pagi dekat McD sampai la, orang ramai berpusu-pusu datang untuk lunch. mood memang suam-suam sebab mengantuk sangat. semalamnya overtime stalk blog orang. haha. kali ni, ni bukan date berdua, tapi berempat, date boleh berempat? jumpe kembar, azim, arif lagi. Sabtu dan Ahad cuti, saya balik kampung. memang kebiasaan, kalau tak balik kampung ayah, balik kampung emak. Hari Selasa (27/Jan) pergi sekolah. dah cantik ok. bangganya sapa jadi penghuni Tasek Damai. kah kah kah. :P  Pergi sekolah ni pun berlima . ada jugak si kembar azim, arif.  After pergi sekolah ,kami pergi mydin. mydin bagus untuk shopping yoo, yoo. harga sangat berbaloi siapa yang suka beli baju yang nice! nice!.Meh datang mydin meh!! Esoknya keluar lagi. saya jadi orang tengah antara siti dan arif. kuang kuang kuang. kali ini kita terjah panggung pula yaa. asyik jumpa mydin aja. tapi malang , tengok wayang tak bawak spek, apa pun tak nampak. lepastu pergi gunung lang. lama dah tak pergi,walaupun gunung lang berapa minit aja dari rumah. haha. esoknya keluar dengan nurul pula!!! macam biasa, mydin mesti pergi. haha, first sekali pergi tesco, kami suka pergi tesco extra. 20 minit ja dari rumah. tak payah la pergi tesco jauh-jauh. sama jaa. muke orang aja lain. lepas pergi tesco, pergi billion. lepas pergi billion, pergi mydin. memang saja nak habis duit minyak, patah balik belakang. Mohon, nanti hasilkan minyak daripada kangkung!!. Semua orang mampu milik! Dah keluar mydin, jumpa lagi si arif ni. kali ni arif bawak geng.. ala, nape haritu, geng tak keluar dari dalam kereta!!aishh~ sampai rumah dalam pukul 8.30 malam. siti lepak rumah. sembang dengan emak. Esok pagi, siti datang rumah, ingat datang sorang, kalau sorang, cool aja kalau tak mandi. nasibb mesej, dia bagitahu dia datang bawak arif~ haha.


mydin!





yeayy! dah 20 tahun.! *overnye ai edit -.-


Dekat atas tadi , asyik bercerita pasal kembar kan. naah! ni mereka. jangan tanya mereka form berapa sudah.ngeeee~
Azim

   
Arif

haha. sorry cilok gambar. Habis dah cerita tentang bulan Januari. nanti sambung bulan Februari pula. haha, sebulan satu entry.

*nota tangan dan kaki : pengeran ahmad afif, bila la kamu nak mai, kalau ada hal, baru nak datang, orang free, tak datang-datang!! haha!


  

4 comments: