Pages

Saturday, 24 March 2012

Assalamualaikum,

 Allhamdulillah,aku menyusun sepuluh jari dan menadah tangan,alhamdulillah dengan rezeki yang saya dapat.walaupun target yang saya inginkan tersasar.terima kasih kepada ibu bapa saya,guru-guru dan juga rakan-rakan.mereka semua tanya perasaan sebelum ambil result.haa, ''memang tak ada pon perasaan gementar ni muncul walaupun esok harinya saya akan mengambil keputusan''. entah mengapa,saya pon rasa takut kenapa perasaan gementar tidak wujud langsung..persoalan yang ada difikiran saya hanyalah ''adakah saya ni tak ada perasaan lagi untuk sambung belajar?kenapa perasaan gementar apabila ingin ambil result tidak wujud langsung?''

21/3/2012(keputusan keluar)

pagi2 ,saya dah online facebook,bersembang-sembang,..apabila bnyak status di facebook mengenai result perasaan gementar dah mula datang..kalau saya gementar biasanya berpeluh.habis tangan ni berpeluh-peluh.ingat lagi dulu, ada presentation,sebelum nama panggil berapa kali lah mengucap,tangan pon berpeluh-peluh..tisue pon sampai basah..haaa,nasib baik lah time ambil result tu okey..biasaanya kalau gementar sakit perut,nak buang air kecil semua ada tapi nasib baik lah ni tak ada pulak..tapi stelah dengar kawan2 ramai yang dapat bnyak AAAAAAA nye..rasa macam nak menangis ja..sedangkan saya tak ambil result lagi,buat apa lah nak menangis..haishhh =.=...tengok lah dulu gelagat mereka,tak larat nak berhadapan dengan cikgu tok ambil result,hati ni dah macam ombak menghempas dipantai pula..setelah ambil result,Allhamdullah,memang suatu kejutann..walaupun saya sedih dengan subjek kimia dan fizik..

jika kamu gagal,jangan kecewa,biarkan..kerana yang sudah terjadi tidak boleh diulangi.jika kamu waras,yang masa lalu itu sepatutnya kita simpan dan lipat kemas,ditutup buat selama lamanya dan di kurungkan di dalam penjara kelupaan,diikat dengan gari didalam kurungan yang kuat sehingga ia tidah boleh terlepas.Ianya perlu diperap sedemikian rupa supaya ia tidak terkena cahaya,sebab ia adalah sesuatu yang sudah berlalu dan sudah selesai.Maka ia tidak mungkin kembali dengan apa juga kesedihan,tidak dapat diubah dan diperbaiki dengan apa juga kedukaan,tidak dapat dihadirkan semula dengan apa juga kegelisahan dan tidak akan dapat dihidupkan semula dengan apa juga kebingungan - ia adalah sesuatu yang sudah tiada.


:::sumber dari buku don't be sad:::








2 comments:

  1. same lah . target kte pun tersasar jugak . btw , tahniah taw ^^v

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih..kite sebaya rupanya..hehe

      Delete